✔ Inclusief BTW

✔ Inclusief bezorgen

Inclusief ophalen

✔ Inclusief afvalverwerking

Een container huren: waar moet je rekening mee houden?

Ga jij binnenkort verbouwen? Je huis verbouwen, de tuin snoeien of een terras aanleggen. Hoe groot of klein je verbouwproject ook is, één ding is zeker: er komt afval vrij!

Ben je van plan om een container te huren voor het afvoeren van je afval, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Van het kiezen van de juiste afvalcontainer en de grootte daarvan tot het zorgen voor voldoende ruimte en vergunningen. We geven je 8 praktische tips om rekening mee te houden als je een afvalcontainer huurt bij Containerbakverhuur.nl.

 

1. Hoeveelheid afval

Een normale huis-, tuin-, en keukencontainer is voor de meeste grote klussen niet voldoende. Je hebt al snel een grote afvalcontainer nodig voor je bouwafval. Bij Containerbakverhuur.nl kun je containers huren in verschillende maten. Van 6m3 tot 20m3. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel afval er bij je verbouwingsklus vrij komt? Neem dan contact met ons op en onze medewerkers geven je dan graag advies.

 

2. Afvalmateriaal

Als je gaat verbouwen brengt dit veelal afval met zich mee. Dit kan één soort materiaal zijn, zoals grond, maar dit kunnen ook verschillende afvalmaterialen zijn zoals bouw- en sloopafval. Kijk goed voordat je een container bestelt welke materialen toegestaan zijn om in de containerbak af te voeren.

 

3. De hoeveelheid ruimte voor een containerbak

Bij het kiezen van een juiste plek voor de container, moet je rekening houden met de volgende zaken:

  • Zorg voor voldoende ruimte op het moment dat de container geplaatst en opgehaald wordt. Onze chauffeurs moeten zich achterwaarts kunnen manoeuvreren om de container te plaatsen en op te halen.
  • Voor een container van 6m3 en 10m3 heb je over het algemeen één parkeerplaats nodig. En drie parkeerplaatsen voor het plaatsen en ophalen. Heb je een container van 15m3 of 20m3 bestelt? Dan moet je 6 parkeerplaatsen vrij houden voor het plaatsen. De 15m3 en 20m3 containers nemen namelijk al 2 parkeerplaatsen in beslag. Ben je niet zeker van de hoeveelheid ruimte die je vrij moet houden? Neem dan contact met ons op.
  • Bij al onze containers staan de afmetingen van de containerbak vermeld. Hierdoor weet je altijd exact hoeveel ruimte de container in beslag gaat nemen!
  • Check altijd goed of de toegangsweg naar de locatie vrij is voor een grote vrachtwagen. Let ook op bomen of lantarenpalen die eventueel in de weg staan!
  • Informeer je buren van te voren om ergernissen in de buurt te voorkomen.
  • De ondergrond voor de container moet stabiel, vlak en verhard zijn, zodat een volle, zware container niet verzakt.
  • Het is handig als je er zelf bij bent als de container wordt geleverd. Je kan dan exact aangeven waar de container moet komen te staan. Kun je er echt niet zelf bij zijn? Beschrijf dan in de omschrijving bij je bestelling zo nauwkeurig mogelijk de locatie waar de container geplaatst moet worden. Onze chauffeurs zorgen er dan voor dat dit in orde komt!

 

4. Vergunning

Op eigen terrein is het altijd toegestaan om een containerbak te laten plaatsen. Hiervoor heb je dus geen vergunning nodig. Komt de container op gemeentegrond? Controleer dan van te voren de regels van jouw gemeente. Meestal is voor een korte plaatsing een vergunning niet nodig, maar er zijn altijd uitzonderingen. Vraag dit dus even na bij je gemeente. Het is in ieder geval je eigen verantwoordelijkheid om op tijd een vergunning te regelen. Wij gaan er van uit dat dat de juiste vergunningen in je bezit zijn bij het plaatsen van de container. Boetes voor een door jou bestelde container zijn voor je eigen rekening!

 

5. De kosten van een container huren

Een container huren bij Containerbakverhuur.nl gaat tegen de scherpste All-in prijzen. Dit wil zeggen inclusief 4 weken huur, plaatsen, ophalen, verwerken van het afval en BTW.

 

6. Levering 50 km rondom Utrecht

De prijzen op onze website gelden voor het huren van een container in een straal van 50 km rondom Utrecht. Moet de container buiten die straal worden geplaatst? Dan hanteren wij een meerprijs. Neem contact met ons op en wij maken dan vrijblijvend een aangepaste offerte!

 

7. Zand of tuinaarde nodig?

Ga je je tuin aanpakken, komt hierbij grond vrij én heb je weer zand of tuinaarde nodig om een deel van je tuin aan te vullen? Geen probleem! Op onze website is zand of tuinaarde in een aantal hoeveelheden direct te bestellen. Huur je hierbij een container voor het afvoeren van afval, dan wordt het zand of de tuinaarde standaard in de container geleverd. Het is natuurlijk ook mogelijk om het zand of de tuinaarde los gestort te laten leveren. Staat je gewenste hoeveelheid zand of tuinaarde niet op onze website? Geef dan je gewenste hoeveelheid telefonisch of per e-mail door en wij maken dan een offerte op maat!

 

8. Ophaalverzoek

Is je container vol? Doe dan eenvoudig via onze website een ophaalverzoek. Wij komen dan zo snel mogelijk de volle container ophalen. Meestal is dit binnen twee werkdagen. Is de container vol, maar zit je nog met meer afval om af te voeren? Bestel dan direct na het doen van je ophaalverzoek een nieuwe container. Wij ruilen de volle container dan om voor een lege!

 

Vragen?

Zit je toch nog met vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan je graag te woord en bieden je een containerbak vol aan service!

 

Onafhankelijk geverifieerd
29 beoordelingen